Bezoek ons
Nieuwe Niedorperweg 1, N.Niedorp
Bel ons
0226 - 41 30 87
Mail ons
Via het contact-formulier

U krijgt de diagnose kanker, er komt ontzettend veel op u af.
Belangrijk is dat u voor de behandeling, tijdens en na de behandeling op kracht blijft.
Goede begeleiding is hier essentieel. Wat kan ik wel wat kan ik niet?
Na een individuele intake zal een inspanningstest worden gedaan om zo een uitgangswaarde te hebben en een programma op maat aan te kunnen bieden.

Tijdens de chemotherapie behandeling liggen de doelstellingen van de training met name op het behoud van conditie en kracht en het leren omgaan met een verminderde belastbaarheid.
Uit onderzoek is gebleken dat mensen die sporten tijdens de behandelingen beter aan kunnen en dat hun conditie en kracht aanzienlijk minder achteruitgaat dan mensen die niet sporten tijdens de behandeling. Ook is gebleken dat bewegen een positief effect heeft op het verminderen van vermoeidheidsklachten.
Na de behandeling liggen de doelstellingen op het opbouwen van de conditie en de kracht, het verbeteren van de algehele belastbaarheid, het leren omgaan met eventuele beperkingen na de behandeling en de terugkeer naar zelfstandig sporten.

Soms kan er vanuit het ziekenhuis geen hulp meer geboden worden, en komen mensen thuis om daar de laatste tijd zo goed mogelijk door te brengen. Wanneer u niet meer naar de praktijk kunt komen, komt de therapeut bij u thuis om de kwaliteit van leven/sterven zo goed mogelijk te begeleiden.

De begeleiding en trainingen worden begeleid door Manon Mink, oncologisch fysiotherapeut i.o.
Zij is tevens gespecialiseerd in lymfe therapie en aangesloten bij Oncologisch Netwerk , een netwerk van fysiotherapeuten met specifieke deskundigheid voor het trainen van oncologische patiënten.