Bezoek ons
Nieuwe Niedorperweg 1, N.Niedorp
Bel ons
0226 - 41 30 87
Mail ons
Via het contact-formulier

Fysiotherapie Niedorp, Fysio-/ Manuele therapie Ton van der Ven in Warmenhuizen en Zwembad De Wirg gaan begin 2022 van start met nieuwe zwemlessen namelijk therapeutisch zwemmen waarbij ze zich zullen focussen op oedeemklachten. Hieronder een kleine uitleg m.b.t. de therapie die zij hierbij toepassen.

Aqua Lymfatische Therapie (ALT)

ALT is een vorm van (oedeem)fysiotherapie in verwarmd water dat gebaseerd is op het bewegingsprogramma van Casley-Smith voor lymfoedeem. Bij deze vorm van oefentherapie wordt gebruik gemaakt van de warmte, weerstand, compressie en opwaartse druk van het water. Het transport in lymfe- en bloedcirculatie worden hierdoor gestimuleerd.

Door het drijfvermogen is het gemakkelijker om bewegingen uit te voeren zonder de druk van het lichaamsgewicht en wordt schokbelasting op de gewrichten beperkt. Daarom is deze therapie heel geschikt voor mensen met (lip)oedeemklachten in arm en/of benen maar ook als er een bewegingsbeperking of klacht aanwezig is waardoor bewegen buiten het water moeilijk is.

Hydrotherapie

Dit is een vorm van oefentherapie die wordt uitgevoerd in verwarmd water. Voor mensen met of zonder lymfoedeemklachten die door andere redenen moeilijkheden ervaren om te bewegen buiten het water biedt hydrotherapie uitkomst. Tijdens deze therapie zal de nadruk liggen op het verbeteren van de mobiliteit en spierkracht.

Hydrotherapie ALT
Wanneer Maandag 10 januari 2022 Dinsdag 11 januari 2022
Hoe laat 11 tot 12 uur (incl. meetmoment) 8.30 tot 9.30 uur
Locatie De Wirg te Winkel De Wirg te Winkel

Wilt u zich aanmelden voor één van bovenstaande lessen? Dan kan dat via:

Fysiotherapie Niedorp: 0226-413087 / administratie@fysio-niedorp.nl

Fysio- Manuele therapie Ton van der Ven  : 0226390902 / anouk@fysiotonvdven.nl

De vraag of u bij de aanmelding uw NAW gegevens, telefoonnummer, BSN-nummer en klachten kunt vermelden. (bijv. oedeem arm/been of beide)

Voor het zwemmen mag u meenemen een handdoek, zwemkleding en voor de ALT les een zwembril.

Kosten/vergoeding

Vergoeding: De behandelingen in het water vallen binnen fysiotherapie en worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Mocht u geen aanvullende verzekering hebben, dan bedragen de kosten € 140,00 voor 10 keer zwemmen.