Bezoek ons
Nieuwe Niedorperweg 1, N.Niedorp
Bel ons
0226 - 41 30 87
Mail ons
Via het contact-formulier

Samantha Schilder

Mijn naam is Samantha Schilder en in 2012 ben ik afgestudeerd al ergotherapeut. U kunt bij mij terecht voor ergotherapie en cognitieve revalidatie. Samen met de cliënt probeer ik te zoeken naar een gezonde balans in het dagelijks handelen, dit kan bereikt worden door het inzetten van een hulpmiddel of een (woning)aanpassing, maar ook door te kijken naar de energieverdeling. Ik vind het fijn om te denken in mogelijkheden en mensen te ondersteunen en te adviseren zodat zij zo zelfstandig mogelijk kunnen blijven functioneren in de thuissituatie maar ook op de werkvloer. De laatste jaren heb ik mij gespecialiseerd in Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) zoals CVA, Parkinson en hersenschuddingen. De behandelingen kunnen plaatsvinden daar waar u dat nodig heeft, meestal thuis of soms op de werkplek. Op vrijdag ben ik aanwezig in Nieuwe Niedorp.

Naast mijn werkzaamheden in de praktijk ben ik lid van ParkinsonNet en het Cognitief Revalidatie Therapie netwerk en zit ik in de werkgroep van het CVA netwerk Alkmaar.

In april start ik met de opleiding sensorische integratie (prikkelverwerking), een mooie aanvulling op de behandeling voor vermoeidheid en cognitieve klachten bij NAH maar ook bij whiplash of na covid-19 besmetting.

Opleiding / Cursussen
2012: Opleiding Ergotherapie
2016: Specialisatie Parkinson
2016: Cursus, Zitten en positioneren
2017: Cursus, Neurorevalidatie in de eerste lijn
2018: Post HBO, Cognitieve Revalidatie Therapie, CPCRT
2021: Cursus, Belastbaarheid na CVA

Heeft u vragen? Neem gerust contact op 06-29124829 of samantha@etnh.nl

Samantha Schilder

Samantha Schilder

Ergotherapeut